Bioscoop

Kun je als ex-roker een sigaartje roken? Nee, klassieke fout, de polonium zet je meteen in de rookstand, want in een sigaar zit gemiddeld 10 keer zoveel nicotine als in een sigaret, en je bent meteen de sigaar ;-)

Vraag eens aan een sigaarroker die denkt dat hij niet verslaafd is of hij wil proberen om 3 maanden geen sigaar te roken. Super grappig, dat lukt hem niet, na twee maanden wordt ie knettergek. Zie je wel, sigaarrokers zijn gewoon nicotine-afhankelijk, net als alle anderen. www.ikstopermee.nl

Philip Morris zag zijn omzet dalen en als slimme gast bedacht hij dat hij deze ‘opstopping’ het beste kon laten verdwijnen door iets nieuws toe te voegen: een snufje laxeermiddel.
Conclusie: ik ben dus al vijfentwintig jaar aan de laxeermiddelen. Oeps

Het recept: WC-eend, rattengif, verfverdunner en nagellakremover.

Wat zit er nu eigenlijk nog meer in een sigaret buiten tabak, nicotine en laxeermiddel?
Schrik niet: er zitten nog veel meer ernstig schadelijke stoffen in, dus schrik maar juist wel! 

In tabaksrook zit een massa aan chemische stoffen, meer dan 4000 en ruim 250 ervan zijn extreem schadelijk. Onderstaand een inzicht in een aantal onmisbare ingrediënten:

  • Benzeen (benzine)
  • Butaan (aanstekerbrandstof; jep daarom brandt je sigaret)
  • Chroom
  • Polonium (radio-actief)
  • Ammoniak (wc-reiniger)
  • Cadmun (batterijen)
  • Arseen (pesticiden)

Check onderstaande filmpjes maar eens (bron:Smartstop):

Het recept van een sigaret wil je het liefst zo snel mogelijk vergeten. Iets met rattengif, wc-reiniger en verfverdunner.
Je verlangt dus steeds naar iets gruwelijk goors. Bizar!

En de makers van deze troep (ja dat is het toch echt) verdienden miljarden aan ons en verzinnen steeds weer iets nieuws om ons verslaafd te houden.
PS weet je wie de fabrikant is van de e-sigaret? Juist ja…Nazaten van Philip Morris. Enne..weet je wie een aandeel heeft in nicotine pleisers & kauwgom? Juist ja.

En, voor ik het vergeet: je word er niet knapper van, zeker niet fitter en je kunt er gruwelijke ziektes van krijgen. Rook je nog? Stof tot nadenken.

Hugo Hairwassers van de stichting 'Ik stop ermee' toert sinds bijna tien jaar door Nederland met de belofte mensen in vier uur van het roken af te helpen. Peter de Ruiter bezoekt een bijeenkomst met honderd man
in Harderwijk. Hij voelt ex-rokers in spe aan de tand en probeert door te dringen tot de kern van de methode. Wie lukt het in vier uur? In elk geval Vera van tachtig, die al 1,5 jaar geheel rookvrij is.

In onderstaande podcastserie 'Rooksignalen' spreekt Peter de Ruiter deskundigen, rokers en ex-rokers en vele andere mensen die hun licht kunnen laten schijnen op de vraag waarom roken zo hardnekkig is, voor mensen en voor onze maatschappij.